У Косово – протести: сутички з поліцією, спалені автівки, пошкоджені будинки

У Косово – протести: сутички з поліцією, спалені автівки, пошкоджені будинки

Укрінформ
У столиці Косова Приштині біля будівлі парламенту в середу відбулися сутички поліції з демонстрантами, які протестували проти арешту опозиційного депутата. 

Як повідомляє Радіо Свобода, поліція, крім подразливого газу, використала для розгону також бронетехніку.

За повідомленнями поліції, внаслідок сутичок травмовані не менш як семеро її працівників і двоє громадян, пошкоджено чи спалено багато автомашин, також пошкоджено багато будинків.

Як передає Радіо Свобода, поліція затримала 22 демонстрантів.

Сутички почалися через кілька годин після того, як поліція заарештувала опозиційного депутата Доніку Кадай-Буюпі. Ордери на арешт видані також щодо трьох її колег. Їх звинувачують в участі в протестах у парламенті, засідання якого кілька разів були зірвані після того, як опозиція розпилювала в залі подразливий газ, оббризкувала міністрів перцевим аерозолем чи закидала посадовців яйцями.

Опозиція в Косові вже протягом кількох тижнів робить усе, щоб зірвати роботу парламенту, кілька разів вдавшись до подразливого газу. Опозиціонери намагаються не допустити розгляду угоди з Сербією, укладеної за посередництва Європейського союзу, що має, серед іншого, надати більше повноважень місцевим органам влади в сербських за населенням північних районах Косова.

Іще одним предметом протесту опозиції Косова є угода про демаркацію кордону з Чорногорією, що теж викликає її застереження й розгляд якої в парламенті вона теж прагне зірвати.

Фото: america.aljazeera.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-