Тероризм потрібно знищувати усіма можливими способами - Меркель

Тероризм потрібно знищувати усіма можливими способами - Меркель

Укрінформ
Завдання світового співтовариства - перекрити всі канали фінансування терористів і вести на них наступ не військовими, але багатьма наявними в розпорядженні засобами.

Про це сказала канцлер ФРН Ангела Меркель на прес-конференції на полях саміту «Великої двадцятки», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз всі зусилля сконцентровані на тому, щоб допомогти знайти вбивць і тих, хто стоїть за ними», - сказала Меркель. Учасники зустрічі, повідомила вона, говорили про те, який вони можуть зробити внесок у боротьбу з тероризмом. Всі зійшлися на думці, що «цей виклик не можна перемогти одними лише військовими засобами, але потрібні багато різноманітних засобів». До таких, за словами Меркель, відноситься і інтенсивна спільна робота, у тому числі в рамках таких організацій, як G20. Потрібні постійні комунікація та обмін інформацією, і головне - «зупинити грошові потоки терористів і, наскільки це можливо, обмежити і зупинити всю протиправну діяльність».

Сирійська тематика була центральною в ході зустрічей Меркель з президентами Туреччини, Росії, США, Франції, Великобританії, Італії. Сама ж Німеччина поки що не розглядає можливості прямого своєї участі в сирійської кампанії, сказала канцлер у відповідь на відповідне питання. «Я, перш за все, за те, щоб започаткований у Відні процес тривав... Про інших речах я поки не можу сказати... Поки не ясно, які нам випаде виконувати обов'язки», - заявила глава уряду. Вона висловила задоволення досягнутими у вихідні домовленостями і роллю ООН в них.

Меркель повторила свою вчорашню фразу про те, що «на саміті G20 ми посилаємо рішучий сигнал: ми сильніші, ніж будь-які прояви тероризму».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-