Греки вийшли на загальний страйк

Греки вийшли на загальний страйк

Укрінформ
Дві найбільші профспілки Греції 12 листопада проводять загальний 24-годинний страйк на знак протесту проти заходів жорсткої економії, що реалізуються урядом.

Про це повідомляє Protothema.

"Загальна конфедерація грецьких робітників (GSEE) і Верховна адміністрація цивільних службовців (ADEDY) проводять страйк об 11 ранку на площі Клафмонос. У своєму анонсі GSEE зазначила 24-годинний протест як "матір битв" проти нових заходів жорсткої економії, які підривають рівень життя грецького населення", - пише видання.

Громадський транспорт Афін також бере участь у страйку, залишаючи Афіни 12 листопада без метро, приміської залізниці й потягів. Призупинено курсування міських автобусів і трамваїв з 9:00 до 21:00.

На вказаний період скасовано авіасполучення по більшості внутрішніх рейсів. Крім того, судна Грецької морської Федерації сьогодні не залишать порти.

Закритими у четвер залишаться поліклініки. У лікарнях і на станціях швидкої допомоги на роботу вийдуть лише чергові зміни. Для відвідування будуть закриті також музеї і археологічні пам'ятники.

Грецькі медіа також приєдналися до страйку профспілок приватного і громадського секторів економіки, заявивши про призупинення діяльності на період з 6:00 12 листопада до 6:00 13 листопада.

З відповідною заявою виступила Спілка журналістів афінської Athens Daily Newspapers (JUADN-ESIEA): "Страйк, який відбудеться (в четвер), є першим попередженням проти політики і практики, яка порушує права і свободи, завдаючи серйозного удару по суспільству, а також новинній інформації. Саме з цієї причини це відправна точка майбутньої мобілізації на захист інституціональної функції соціального страхування".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-