Грецією прокотиться хвиля загальнонаціональних страйків

Грецією прокотиться хвиля загальнонаціональних страйків

Укрінформ
Загальнонаціональний добовий страйк відбудеться сьогодні в Греції.

По всій країні плануються акції протесту проти політики уряду, пише DW.

“Небувале нововведення в історії грецьких страйків: правляча партія СІРІЗА сама закликає громадян масово взяти участь у загальному страйку "проти неоліберальної політики і шантажу з боку економічних і політичних центрів влади, що знаходяться як всередині, так і зовні країни", - пише видання.

У свою чергу, як повідомляє «РИА Новости», весь день будуть закриті державні і муніципальні установи, лікарні, аптеки, змінено графік роботи громадського транспорту, припинено залізничне та морське сполучення, скасовано понад 30 внутрішніх авіарейсів.

«Залишаться закритими музеї. Проводять страйк і журналісти, які будуть висвітлювати події, пов'язані тільки з акціями протесту. Загальний страйк підтримали всі провідні профспілки - працівників державного і приватного секторів, комуністична профспілка і Всегрецький бойовий фронт», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо: греки протестують проти третього меморандуму з кредиторами, за яким уряд зобов'язався провести заходи жорсткої економії в обмін на кредити об'ємом 86 мільярдів євро. Серед заходів - зниження пенсій, зарплат, зростання старих і введення нових податків, зниження медичної захисту, перетворення пенсійних фондів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-