Вбивство Нємцова: організатором назвали бійця МВС Чечні

Вбивство Нємцова: організатором назвали бійця МВС Чечні

Укрінформ
Бійцеві батальйону "Північ" МВС Чечні Руслану Мухутдінову висунуто заочне обвинувачення в організації вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Минулої п'ятниці слідство заочно пред'явило Мухутдінову обвинувачення в організації вбивства Нємцова, він оголошений у федеральний розшук", - заявив "Інтерфаксу" в понеділок представник потерпілих адвокат Вадим Прохоров.

Раніше в п'ятницю джерело в Москві, знайоме з ситуацією, повідомило агентству, що слідчі центрального апарату СКР спробували викликати на допит Мухутдінова і заступника командира батальйону "Північ" МВС Чечні Руслана Геремеєва, та їх близькі відмовилися прийняти повістки.

"Добре, що слідство рухається в правильному напрямку, але вкрай прикро, що слідчі не знайшли в собі сили пред'явити звинувачення Геремеєву", - сказав адвокат.

На думку Прохорова, пред'явлення обвинувачення Мухутдінову "рівнозначно пред'явленню звинувачення Геремеєву".

Раніше адвокат неодноразово заявляв, що слідство має намір допитати Геремеєва і Мухутдінова як осіб, які можуть бути причетні до вбивства політика. У допиті інших осіб, у тому числі глави Чечні Рамзана Кадирова, потерпілим було відмовлено.

Нагадаємо, Нємцов був застрелений 27 лютого 2015 року на Великому Москворецком мосту в Москві. За фактом вбивства було порушено кримінальну справу за статтями 105 ("Вбивство") і 222 КК РФ ("Незаконний обіг зброї"). Під вартою знаходяться 5 фігурантів справи: можливі виконавці Заур Дадаєв і Анзор Губашев, а також їх можливі спільники Хамзат Бахаєв, Шадід Губашев і Тімерлан Ескерханов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-