Кремль засекретив дані про свою нерухомість за кордоном

Кремль засекретив дані про свою нерухомість за кордоном

Укрінформ
У Росії засекретили інформацію про закордонну нерухомість, що перебуває у федеральній власності.

Про це повідомляє РБК.

«Список російських земель і нерухомості за кордоном тепер недоступний для простих громадян і журналістів», – йдеться у повідомленні.

Як передає РБК, офіційного документа про засекречування даних журналісти не виявили, а чиновники відмовили в їх наданні, посилаючись на «недружню політику деяких країн».

У свою чергу, працюючи над матеріалом про майно Управсправами президента, РБК не виявив даних про закордонну власність ні в публічному Реєстрі федерального майна, ні на сайті «Госзагрансобственности» (підконтрольне управлінню Справами підприємство, що управляє власністю РФ за кордоном).

За даними російського інформагентства, на сайті «Госзагрансобственности» є дані тільки про чотири закордонні комплекси, усі вони – об'єкти культури: Свято-Миколаївський собор у Ніцці, Подвір'я Руської православної церкви в Барі, Російський музейно-парковий комплекс в Єрихоні і Сергіївське подвір'я в Єрусалимі. Немає ніякої інформації і на сайті самого керуючого Справами. А в публічному Реєстрі федерального майна за «Госзагрансобственностью» крім трьох московських приміщень числиться один кримський санаторій – пансіонат «Росія» в Євпаторії. Він був закріплений за цим підприємством ще до приєднання Криму до Росії.

«В цілях національної безпеки, у тому числі у зв'язку з недружньою політикою ряду країн, відомості про федеральне майно, розташоване за кордоном, не розміщуються у мережі інтернет на сайті Росимущества, з цих же підстав надання цієї інформації за запитами ЗМІ є небажаним», – відповіли журналістам у Росимуществе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-