Слідчі: 90 відсотків, що на борту А321 була бомба

Слідчі: 90 відсотків, що на борту А321 була бомба

Укрінформ
Слідчі, які займаються розслідуванням катастрофи російського літака Metrojet, «впевнені на 90 відсотків», що на борту лайнера вибухнула бомба.

Про це в неділю повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела.

«Дотепер отримані з «чорних скриньок» показники та аналіз звуків вказують на те, що це була бомба. Ми на 90 відсотків упевнені, що це була бомба», - повідомив виданню співробітник єгипетської слідчої групи.

Щодо інших десяти відсотків, джерело відмовилося коментувати, але раніше в суботу голова міжнародної комісії з розслідування причин падіння лайнера Айман аль-Мукаддам зазначав, що це може бути «вибух палива, втома металу літака або перенагрівання літієвих батарей».

Як повідомляв Укрінформ, оприлюднені в неділю перші висновки з інформації «чорних скриньок» А321 свідчили, що літак припинив запис у польоті в процесі набору висоти на ешелоні 308 (9400 метрів). До цього моменту політ проходив у штатному режимі, інформації про відмову систем і агрегатів літака зареєстровано не було.

Нагадаємо, російський літак A321 компанії Metrojet потрапив в аварію над Синайським півостровом 31 жовтня. В результаті катастрофи загинули 224 людини, які летіли з Шарм-ель-Шейха. Серед загиблих було четверо громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-