НАТО закликає Москву припинити агресію. Декларація

НАТО закликає Москву припинити агресію. Декларація

Укрінформ
Північноатлантичний альянс НАТО глибоко стурбований агресивною поведінкою Росії та закликає її повернутися до дотримання норм міжнародного права і міжнародних зобов'язань.

Про це йдеться в Декларації «Об'єднана солідарність і спільна відповідальність», ухваленій керівниками держав Центральної та Східної Європи за підсумками регіонального саміту НАТО в Бухаресті, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Висловлюючи своє глибоке занепокоєння агресивною поведінкою Росії, ми твердо переконані у необхідності повернення Росії до дотримання норм міжнародного права і міжнародних зобов'язань, що є головною умовою для поновлення співпраці між НАТО і Росією, заснованої на довірі й безпеці», - наголошується в документі.

У Декларації підкреслюється, що НАТО продовжить дотримуватися  політики «відкритих дверей» для держав, котрі прагнуть до євроатлантичної інтеграції.

Політика «відкритих дверей», на думку учасників саміту, - одне з найбільших досягнень Північноатлантичного альянсу.

Нагадаємо, 4 листопада в Бухаресті пройшов Регіональний саміт НАТО за участю президентів Румунії, Болгарії, Угорщини, Польщі, Словаччини, Естонії, Литви, Латвії, голови Палати депутатів Чехії, а також заступника Генерального секретаря НАТО Олександра Вершбоу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-