Росія для США загроза куди більша, ніж ІДІЛ- генерал Міллі

Росія для США загроза куди більша, ніж ІДІЛ- генерал Міллі

Укрінформ
Росія є для існування США більшою загрозою, ніж ІДІЛ.

Про це заявив начальник штабу Армії США генерал Марк Міллі на саміті у Вашингтоні, організованому виданням Defense One, передає "Голос Америки".

"Росія - єдина країна на планеті, яка може знищити Сполучені Штати. Загроза нашому існуванню полягає в їхньому ядерному потенціалі. Ядерна зброя є і в інших країн, але ні у кого його немає в такій кількості, як у Росії. Дуже складно визначити їх наміри", - сказав Міллі.

За його словами, Росія порушує величезне число міжнародних норм, що діють, починаючи з Версальського договору 1919 року. Поведінка країни є агресивною при потужних ядерних можливостях.

"Вони – загроза номер один для США", - зазначив Міллі.

Раніше Wall Street Journal повідомило, що НАТО розглядає можливість збільшення військової присутності у державах-членах Альянсу, які межують з Росією. Згідно з джерелами газети, існує два сценарії збільшення присутності НАТО в Польщі і країнах Балтії. Один з них передбачає розташування в РП та країнах Балтії по батальйону сил НАТО, кожен з яких налічуватиме 800 – 1000 військовослужбовців. Інша версія передбачає створення одного батальйону сил НАТО в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-