У Сенаті США назвали справжні цілі

У Сенаті США назвали справжні цілі "Russia Today"

Укрінформ
Фінансований Кремлем пропагандистський телеканал "Russia Today" (RT) має на меті підрив принципів свободи слова та основ демократії, на яких будується робота західних медіа.

Про це наголосив у вівторок під час слухань у Сенаті США директор дослідницьких програм з питань Росії Американського інституту підприємництва доктор Леон Арон, передає власний кореспондент Укрінформу.

"У Західній Європі й Сполучених Штатах телевізійна мережа RT прагне не стільки "продати" те, що називається "Російським брендом", скільки знецінити поняття демократичної прозорості та підзвітності, підірвати довіру до об'єктивного висвітлення подій, засмітити новини напівправдою та подачею лише чверті істини", - наголосив експерт.

Одним із основних інструментів RT та російської пропаганди загалом він назвав втілення ідеї "плюралізму істин", коли за правду подається інша точка зору, яка підкріплюється викривленими фактами та відвертою дезінформацією. При цьому, для створення картини "об'єктивності" часто цитуються джерела, довіра до яких є дуже сумнівною.

"Таким чином народжуються версії про нібито організацію терактів 9/11 американським урядом, про допомогу ЦРУ українцям у знищенні малазійського авіалайнера, про вбивство Нємцова самою російською опозицією", - зауважив Леон Арон.

Водночас, він визнав, що вплив російської дезінформації на демократії Заходу є "нікчемним" через надзвичайно конкурентне та багатогранне медіа-середовище. Втім, основну загрозу пропаганда становить для усвідомлення мільйонів етнічних росіян та російськомовних людей, які проживають за межами РФ.

"Ми стикаємося з рішучими й часто вишуканими пропагандистськими зусиллями. Вони переслідують давно відомі цілі: підірвати довіру народу до демократичної політики й політиків, а також до вільних і справедливих ЗМІ. Оскільки ці зусилля є життєво важливим для підтримки нинішньої російської влади, вони переслідуватимуть нас ще впродовж тривалого часу", - наголосив американський експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-