Від Греції вимагають знести паркан на кордоні з Туреччиною

Від Греції вимагають знести паркан на кордоні з Туреччиною

Укрінформ
На грецький уряд чиниться все тиск з вимогою знести паркан вздовж кордону з Туреччиною, через який біженці змушені пускатися в небезпечну подорож Середземним морем.

Про це повідомляє Euractiv.

"Питання паркану має бути переглянуте відповідно до нових демократичних обставин", - заявила губернатор північноегейського регіону Крістіана Калогіру.

Вона також додала, що ЄС слід чинити більший тиск на Туреччину, щоб та докладала більше зусиль у боротьбі з контрабандистами.

Міністр міграційної політики Греції Іоанніс Музалас нещодавно заявив, що Греція хоче, але не може знести паркан через технічні причини.

Уряд Греції звинувачують у недотриманні передвиборчої обіцянки, коли СІРІЗА виступала проти будівництва паркану.

Тим не менше, Нікос Тоскас, заступник міністра з охорони громадян Греції, наголосив, що наразі немає передумов для знесення паркану.

"Паркан не відправляє біженців на острови, цей аргумент не має жодного сенсу", - заявив він.

Крім цього, він підкреслив, що не слід порівнювати грецький паркан з "нелюдськими" парканами в Центральній Європі.

12-кілометровий паркан на сухопутному кордоні з Туреччиною був побудований ще в 2011 році. Тодішній прем'єр Греції Антоніс Самарас вирішив приступити до будівництва, щоб зупинити нелегальних мігрантів, які прибували до країни. Та його дії були розкритиковані на той час опозиційною партією СІРІЗА та Єврокомісією, в якій заявили, що паркан буде неефективним, бо біженці шукатимуть альтернативні маршрути, щоб потрапити до ЄС.

Нагадаємо, жовтень став рекордним за кількістю біженців, які потрапили до ЄС. Згідно з даними ООН, в жовтні до Європи прибули 218,3 тис. осіб порівняно з 219 тис. за весь минулий рік. Більшість з них залишилися в Греції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-