США не отримали відповіді на пропозицію допомогти в розслідуванні катастрофи літака в Єгипті

США не отримали відповіді на пропозицію допомогти в розслідуванні катастрофи літака в Єгипті

Укрінформ
Офіційна пропозиція Сполучених Штатів про надання допомоги в розслідуванні авіакатастрофи російського пасажирського літака над Єгиптом досі залишається без відповіді.

Про це зазначила в понеділок під час брифінгу в Вашингтоні директор Офісу зв'язків із пресою Державного департаменту США Елізабет Трюдо, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми запропонували допомогу єгипетській стороні, й на нинішньому етапі не отримали відповіді на наш запит", - зауважила представник держдепу.

При цьому журналісти уточнили, що раніше повідомлялося про таку саму пропозицію з боку держсекретаря Джона Керрі російській стороні, чий літак зазначав катастрофи.

"Наскільки ми розуміємо, за проведення розслідування відповідає єгипетська сторона", - відповіла Трюдо.

Водночас, представник зовнішньополітичного відомства підтвердила, що американська сторона поки не має підстав вважати, що авіакатастрофа відбулася через можливий теракт, відповідальність за який вже взяло угруповання "Ісламської держави".

Трюдо також зауважила, що уряд США зараз проводить роботу щодо підвищення безпеки пасажирських авіаперевозок для своїх громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-