У Молдові взялися переписувати Конституцію

У Молдові взялися переписувати Конституцію

Укрінформ
Ліберально-демократична партія Молдови і Партія соціалістів звернулися до Конституційного суду з позовом про зміну 78-ої статті Конституції з метою повернення до всенародних виборів президента.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Ліберально-демократична партія підписалася спільно з соціалістами під ініціативою про зміну Конституції і повернення до всенародних виборів президента. Відповідний позов буде направлений до Конституційного суду», - заявив лідер Партії соціалістів Ігор Додон.

Голова Демократичної партії Маріан Лупу висловив у зв'язку з цим жаль, оскільки у ліберал-демократів, за його словами, не знайшлося часу для переговорів  зі створення нового проєвропейського альянсу, але вони вступили при цьому до альянсу з лівими соціалістами.

В той же час, Лупу відмітив, що демократи не проти обговорення в парламенті законопроекту про всенародні вибори президента.

Для зміни Конституції і повернення  до всенародних виборів президента потрібні голоси 67 (з 101) депутатів парламенту. З 2001 року президента в Молдові вибирає парламент. Для його обрання потрібні голоси 61 депутата парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-