Екс-прем'єр: Молдова нині в критичному стані

Екс-прем'єр: Молдова нині в критичному стані

Укрінформ
Колишній прем'єр-міністр Молдови, лідер Європейської народної партії Юрія Лянке вважає, що країна перебуває в критичному стані.

Таку думку він висловив за підсумками першого раунду переговорів щодо створення нової проєвропейської коаліції, в яких взяли участь ліберали, демократи і представники Європейської Народної партії Молдови, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Всі учасники переговорів підтвердили прихильність курсу європейської інтеграції країни. Ми ясно усвідомлюємо, що Молдова дійшла до критичної точки, і ми зобов'язані докласти максимум зусиль для подолання ізоляції країни», - заявив Лянке.

Він висловив при цьому надію, що в понеділок до переговорів приєднаються і представники Ліберально-демократичної партії.

Аналогічну думку висловив і лідер лібералів Міхай Гімпу, відзначивши, що політичні партії повинні відкинути амбіції і образи і об'єднатися в інтересах громадян і європейського майбутнього Молдови.

За словами лідера Демократичної партії Маріана Лупу, учасники зустрічі обговорили пріоритети майбутнього уряду, майбутнє підписання Меморандуму з МВФ і питання стабілізації фінансово-економічного сектору.

На зустрічі обговорювалося і питання утворення нового відомства – Міністерства європейської інтеграції.

Проєвропейська Ліберально-демократична партія від участі в першому раунді перемовин відмовилася. Її лідер, екс-прем'єр Валеріу Стрелець заявив, що питання участі або неучасті в переговорах буде вирішено на політраді партії в неділю, 1 листопада.

Переговори щодо створення нової правлячої коаліції почалися у зв'язку з відставкою уряду Молдови під керівництвом ліберал-демократа Валеріу Стрельця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-