Присутність НАТО на Сході може зупинити Росію –  Міноборони Польщі

Присутність НАТО на Сході може зупинити Росію – Міноборони Польщі

Укрінформ
Фізична присутність військ НАТО на сході Європи може зупинити агресивну політику Росії.

Про це в понеділок заявив міністр національної оборони Республіки Польща Томаш Семоняк, передає власний кореспондент Укрінформу в РП.

"Добре, що громадська думка на Заході починає бачити проблему, що неможливо ефективно протидіяти агресивній політиці Росії без фізичної, тривалої присутності НАТО на сході Європи, також і в Польщі",- заявив Семоняк.

За його словами, Польща хоче якомога більшої присутності американських сил і сил НАТО в РП.

"У нас є добрий перший крок, тобто розміщення баз важкої техніки, про що прийнято рішення і це робиться",- констатував Семоняк.

Він підкреслив, що Польща хотіла б, аби на варшавському саміті НАТО в липні наступного року було прийнято рішення, щоб війська НАТО на тривалий час були розміщені в РП, а також були зміцнені бази важкого озброєння.

Раніше Wall Street Journal повідомило, що НАТО розглядає можливість збільшення військової присутності у державах-членах Альянсу, які межують з Росією. Згідно з джерелами газети, існує два сценарії збільшення присутності НАТО в Польщі і країнах Балтії. Один з них передбачає розташування в РП та країнах Балтії по батальйону сил НАТО, кожен з яких налічуватиме 800 – 1000 військовослужбовців. Інша версія передбачає створення одного батальйону сил НАТО в регіоні.

Нагадаємо, Польща і США підписали угоду, у відповідності з якою американці розмістять свою військову техніку та озброєння на п’яти базах на території РП. Йдеться про авіабазу Ласк (центр країни), центр підготовки сухопутних військ в Дравсько Поморському (північ країни), військові комплекси в містах Сквєжина (захід РП), Цєханув (схід країни) та Хощно (північний захід).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-