Партія екс-прем’єра Молдови не голосуватиме за відставку уряду

Партія екс-прем’єра Молдови не голосуватиме за відставку уряду

Укрінформ
Депутати від Європейської народної партії Молдови, яку очолює екс-прем’єр Юріє Лянке, не голосуватиме за відставку уряду під керівництвом Валеріу Стрєльця.

Рішення було прийняте на політичній нараді партії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Молдові.

«Голосування було одностайним: ми не підтримаємо відставку уряду. Вірно, що уряд під керівництвом Валеріу Стрєльця дискредитував себе, він не зумів розробити антикризовий план, аби подолати системні проблеми, з якими стикається країна. Водночас ми не маємо наміру «піддакувати» партіям, що ініціювали вотум недовіри, оскільки ми сумніваємося в щирості їх намірів», - заявив екс-прем’єр Лянке.

Напередодні Ліберальна партія, що входить до складу правлячого Альянсу за європейську інтеграцію, також заявила про рішення відмовитися від голосування за вотум недовіри уряду.

Законопроект про вотум недовіри уряду був ініційований опозиційними фракціями комуністів і соціалістів. Для відставки уряду їм необхідні голоси 51 (зі 101) депутата парламенту, тоді як загальна кількість депутатів від опозиції – 45.

У даний час у Кишиневі проходить засідання Ради Альянсу, на якому ліберал-демократи, ліберали і демократи вирішують, голосувати чи ні за відставку уряду.

Голосування щодо вотуму недовіри молдавському уряду відбудеться у четвер, 29 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-