Молдавські ліберали відмовилися голосувати за вотум недовіри уряду

Молдавські ліберали відмовилися голосувати за вотум недовіри уряду

Укрінформ
Ліберальна партія Молдови, яка входить до складу правлячого Альянсу за європейську інтеграцію, не буде брати участь у засіданні парламенту, на якому буде обговорюватися законодавча ініціатива про вотум недовіри уряду.

Про це повідомив лідер партії Міхай Гімпу, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Залишається тільки чекати, що станеться в парламенті, коли буде обговорюватися вотум недовіри уряду. Депутати від Ліберальної партії не будуть голосувати за відставку уряду, тому що ми не дозволимо втягнути Молдову в хаос і нестабільність», - заявив Гімпу.

За його словами, відставка напередодні візиту місії Міжнародного валютного фонду (візит очікується в листопаді – ред.) – найгірше, що може бути для Республіки Молдова.

Нагадаємо: минулого тижня соціалісти і комуністи зареєстрували в парламенті законодавчу ініціативу про вотум недовіри уряду під керівництвом Валеріу Стрельця. Для відставки уряду необхідні голоси 51 (з 101) депутата парламенту, в той час як у ініціаторів процедури відставки лише 45 депутатських мандата.

Демократична партія, що також входить до складу правлячої коаліції, поки не висловила свою позицію з цього питання.

Альянс за європейську інтеграцію, до складу якого входять демократи, ліберали і ліберал-демократи, володіє 50 голосами в парламенті, 45 депутатських місць належить соціалістам і комуністам, а решта 6 – незалежним депутатам.

Голосування щодо вотуму недовіри уряду пройде в четвер, 29 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-