Правляча в Молдові коаліція - у критичному стані

Правляча в Молдові коаліція - у критичному стані

Укрінформ
Лідер Демократичної партії Молдови, екс-спікер парламенту Маріан Лупу переконаний, що правлячий в країні Альянс за європейську інтеграцію потребує докорінного реформування, оскільки коаліція має лише 50 голосів (із 101 депутата) у парламенті, що стане перешкодою для прийняття важливих законів.

Про це він заявив за підсумками майже шестигодинного засідання Ради коаліції, до складу якої входять демократи, ліберали і ліберал-демократи, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Нам не потрібні робочі групи, нам потрібні результати. Ми зобов'язані переформатувати парламентську більшість, проводячи переговори з незалежними депутатами. У нас склалася критична ситуація, і нам необхідно подумати над тим, як країні подолати зиму, а не займатися шантажем і створенням нікому не потрібних робочих груп з порятунку коаліції», - заявив Лупу.

За його словами, альянс у своєму нинішньому форматі має лише 50 голосів, що може заблокувати прийняття важливих для країни законів.

Аналогічну думку висловив і лідер молдавських лібералів Міхай Гімпу. «У нас є договір про створення Альянсу за європейську інтеграцію. Є програма діяльності уряду. Є зобов'язання перед зовнішніми партнерами і перед громадянами країни. А якщо в уряду інший план дій, будь ласка, запропонуйте цей план, і ми його обговоримо», - сказав він.

Голова Ліберально-демократичної партії, прем'єр-міністр Молдови Валеріу Стрелець, зі свого боку, заявив, що правлячій коаліції необхідно створити робочу групу, яка до 29 жовтня представить для обговорення план дій з реформування системи боротьби з корупцією, генеральної прокуратури, судової системи, а також план дій соціально-економічного характеру.

Відзначимо, що це було перше засідання Ради Альянсу за європейську інтеграцію після арешту екс-прем'єра і лідера ліберал-демократів Влада Філата, звинуваченого в корупції.

Фото з сайту newsmaker.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-