Volkswagen припиняє продаж проблемних автомобілів у Євросоюзі

Volkswagen припиняє продаж проблемних автомобілів у Євросоюзі

Укрінформ
Автоконцерн Volkswagen припиняє продаж автомобілів, довкола яких розгорівся "дизельний скандал", на території Євросоюзу.

Про це у середу повідомило агентство DW.

«Автоконцерн Volkswagen призупинив продаж у Євросоюзі нових автомобілів, яких стосується так званий "дизельний скандал"», - зазначається в повідомленні.

Як заявили в автоконцерні, дилери вже отримали відповідне повідомлення. Заборона стосується лише автомобілів із двигунами EA 189 (класу Євро-5).

Водночас виробник зазначив, що махінації із програмним забезпеченням не стосувалися чималої кількості нових дизельних автівок із двигунами класу Євро-6.

Автомобілі знову повернуться в автосалони, коли порушення будуть усунені, а також коли Федеральне автотранспортне відомство Німеччини надасть відповідний дозвіл.

У концерні також попередили, що через призупинення продажів деякі клієнти можуть не отримати замовлені раніше автомобілі.

Варто зазначити, що минулого тижня управління автотранспортних засобів уряду ФРН змусило Volkswagen відкликати 2,4 млн авто з модифікованими дизельними моторами «Frankfurter Allgemeinen Zeitung».

У відповідь Volkswagen заявив, що в січні 2016 року розпочне відкликання автомобілів із маніпулятивним програмним забезпеченням.

Нагадаємо: «дизельний скандал» розгорівся після того, як американські екологічні служби виявили, що на автомобілях Volkswagen із дизельними двигунами встановлювалося програмне забезпечення, що давало змогу в рази знижувати показники викидів двоокису вуглецю і обходити екологічні стандарти.

Фото: auto10.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-