Штайнмайєр закликав Тегеран використати його вплив на Асада

Штайнмайєр закликав Тегеран використати його вплив на Асада

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр закликав Іран використати його вплив на Асада з метою якнайшвидшого припинення насильства в Сирії.

Про це він заявив на спільній прес-конференції за підсумками переговорів з іранським колегою Мохаммадом Джавадом Заріфом у Тегерані, повідомили кореспонденту Укрінформу в МЗС ФРН.

Берлін вітав б, "якби Іран використовував свій вплив на Башара аль-Асада з тим, щоб зупинити насильство і зробити перші кроки в напрямку пошуку політичних шляхів вирішення (конфлікту) та деескалації", - сказав Штайнмаєр.

Глава німецького МЗС зазначив: "Не секрет, що наші позиції сходяться не у всіх пунктах, однак спільний інтерес полягає в тому, щоб припинити вбивства в Сирії і зберегти її як цілісну державу".

Штайнмайєр також звернувся як до іранської сторони, так і Саудівської Аравії (куди він відправиться у неділю, після візиту в Тегеран) відкласти в сторону "національну гордість" і разом взяти на себе відповідальність як регіональним акторам за те, що відбувається на Близькому Сході, зокрема в Сирії.

Зариф обмежився зауваженням про те, що його країна готова грати "конструктивну роль". Говорячи про Асада, він запропонував "надати самому сирійському народу вирішувати питання щодо особистостей".

Виступаючи в суботу на виїзному засіданні Мюнхенській конференції з безпеки, організованому в Тегерані, Штайнмайєр заявив про подальшу ескалацію в Сирії протягом останніх тижнів після початку повітряних атак Росії.

"Це втручання, наголосив він, відкинуло назад зусилля міжнародного співтовариства щодо застосування єдиного підходу найбільших міжнародних і регіональних власників акцій".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-