Варшава вимагає міцніше тримати кордони, а не мігрантів ділити

Варшава вимагає міцніше тримати кордони, а не мігрантів ділити

Укрінформ
Подальші спроби автоматичного поділу наступних хвиль біженців між країнами ЄС можуть бути "катастрофою для Європи".

Про це в ефірі радіо RMF.FM заявив глава МЗС Польщі Гжегож Схетина.

"Ми насамперед маємо ухвалити рішення про охорону зовнішніх кордонів, про хот-споти (пункти прийому біженців на півдні. – Ред.), центри реєстрації політичних біженців з Близького Сходу, а не запроваджувати автоматизм (розподілу біженців. – Ред.), адже це - абсурд. Якщо ми як Європа скажемо, що й надалі ділитимемо і примушуватимемо себе ділити наступні хвилі біженців, тоді це – катастрофа для Європи", - заявив Схетина, додавши, що на це не можна погоджуватися.

Схетина підкреслив, що Польща не поступиться в цьому питанні, попри тиск Німеччини, і цю позицію Варшави підтримує значна кількість країн ЄС.

"Зараз не найкращі дні для німецької внутрішньої політики у контексті біженців, і тому зараз відбувається спроба створити кращу картинку й імідж. Але це не матиме жодного впливу на європейські рішення", - заявив глава польської дипломатії. 

Нагадаємо, кілька країн ЄС, зокрема Німеччина, Австрія, Швеція й Італія, наполягають на встановленні автоматичного механізму поділу біженців між країнами Спільноти. На цьому особливо акцентує увагу німецький канцлер Ангела Меркель. Польща, а також інші країни Східної Європи виступають проти цієї ініціативи. 

Згідно з нещодавним рішенням Ради ЄС, Польща упродовж двох років повинна розмістити у себе понад 7 тис. біженців. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-