Філат грозиться «підірвати» політичну систему Молдови

Філат грозиться «підірвати» політичну систему Молдови

Укрінформ
Екс-міністр Молдови Влад Філат, затриманий на три доби за звинуваченням у корупції, обіцяє «підірвати всю політичну систему країни».

Про це він заявив після того, як парламент проголосував за позбавлення його депутатського імунітету, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Насамперед, хочу попросити вибачення у своїх батьків, у сім'ї та у громадян Республіки Молдова. Хочу, щоб всі знали: якщо не зможу говорити, то буду писати. А коли я почну говорити, злетить у повітря вся політична система країни», - заявив екс-прем'єр.

Влад Філат був затриманий Національним центром по боротьбі з корупцією на 72 години за корупцію. Перед цим на вимогу генеральної прокуратури він був позбавлений депутатського імунітету.

Нагадаємо, Влад Філат звинувачується в тому, що перебуваючи на посаді прем'єр-міністра, в 2010-2013 роках, він отримував хабарі від бізнесмена Ілана Шора. Розмір хабарів сягає 190 млн дол. Крім цього, за даними Генпрокуратури, він пов'язаний з фірмою Caravita (фірма звинувачується у відмиванні грошей з Ощадбанку, а кримінальну справу стосовно її керівників, родичів Влада Філата, вже направлено в суд). Генеральний прокурор Корнеліу Гурін не виключає, що в ході додаткових слідчих заходів може бути виявлений зв'язок Влада Філата з корупційною схемою розкрадання з банківської системи країни понад мільярда доларів. Він вимагає арешту Влада Філата.

Як повідомляв Укрінформ, у Молдові проводиться розслідування великих фінансових розкрадань з банківської системи країни, що згодом призвело до банкрутства трьох найбільших банків – Ощадбанку, Соціального банку і «Unibank».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-