У Придністров'я закінчується термін пільгової торгівлі з Євросоюзом

У Придністров'я закінчується термін пільгової торгівлі з Євросоюзом

Укрінформ
Лідер невизнаної Придністровської Молдавської республіки Євген Шевчук вважає скасування з 1 січня 2016 року преференційних умов торгівлі на ринках Євросоюзу частиною геополітичної війни.

Про це він заявив у своєму зверненні до жителів регіону напередодні виборів до Верховної Ради невизнаної республіки, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Активізувалися зовнішні і внутрішні вороги нашої держави. Один з таких проявів - нав'язуваний новий режим зовнішньоекономічної діяльності для придністровських підприємств на ринках Євросоюзу з 1 січня 2016 року. Я вважаю, що це частина великої геополітичної війни проти Придністров'я, Росії та її союзників», - заявив Шевчук.

За його словами, керівництво ПМР і надалі має намір домагатися повного визнання Придністров'я як повноправного суб'єкта міжнародного права.

Як повідомляв Укрінформ, преференційний режим торгівлі з Євросоюзом є чинним для придністровських підприємств до 1 січня 2016 року. Офіційний Кишинів неодноразово запрошував керівників невизнаного Придністров'я приєднатися до Угоди про асоціацію і про Зону вільної та всеосяжної торгівлі з ЄС, однак у Придністров'ї категорично відмовляються обговорювати це питання.

За статистичними даними, обсяги торгівлі Придністров'я з Євросоюзом є вищим за показники торгового обміну підприємств регіону з ринками Росії і СНД.

Фото з сайту президента ПМР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-