Пхеньян на параді хвалився міжконтинентальними балістичними ракетами

Пхеньян на параді хвалився міжконтинентальними балістичними ракетами

Укрінформ
Північна Корея на військовому параді з нагоди 70-річчя утворення правлячої Трудової партії продемонструвала міжконтинентальні балістичні ракети далекого радіусу дії.

Як передає агентство Рьонхап, це модифіковані ракети KN-08 з видозміненими боєголовками.

За інформацією телеканалу YTN, радіус дії цих ракет - до 10 тисяч кілометрів.

Південнокорейські ЗМІ також повідомляють, що площею Кім Ір Сена - центральною у Пхеньяні - пройшли нові ракетні установки типу "Катюші" KN-9, а також ракети середнього радіусу дії до 1300 кілометрів.

Парад приймав лідер країни Кім Чон Ин, який стояв на трибуні разом з представниками командування збройними силами і членом Постійного комітету Політбюро ЦК КПК Лю Юньшанем.

У своїй промові Кім Чон Ин заявив, що північнокорейські збройні сили готові протистояти американській загрозі.

Через сильний дощ військовий парад, який мав пройти вранці, відбувся у другій половині дня. За оцінками іноземних спостерігачів, він був найбільшим за всю історію північнокорейської держави - у ньому взяли участь не менше 20 тис. військовослужбовців.

Раніше міністр оборони Республіки Корея Хан Мін Гу заявив, що КНДР може запустити ракету малої дальності в 70-ту річницю заснування Трудової партії Кореї.

За даними південнокорейських військових, Пхеньян може здійснити пуск ракети KN-09 з району біля міста Вонсан на березі Японського моря.

Фото: korrespondent.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-