Авіація РФ розбомбила штаб поміркованої сирійської опозиції

Авіація РФ розбомбила штаб поміркованої сирійської опозиції

Укрінформ
Одна людина загинула і 10 поранені в результаті повітряної атаки Росії на позиції основного поміркованого опозиційного угруповання Сирії - Вільної сирійської армії (ВСА).

Про це повідомляє Анадолу з посиланням на командира 13-го зонного підрозділи ВСА Ахмеда Ас-Сауда.

За словами співрозмовника, російський літак завдав ударів по штабу ВСА в районі Хан Шейхун на півночі Іраку.

"В результаті атаки будівлю штабу знищено, загинула 1 людина, 10 зазнали поранень. Всі вони бійці Вільної сирійської армії", - йдеться у повідомленні.

Ас-Сауд додав, що твердження Росії про нібито боротьбу з ісламістами не відповідають реаліям.

"Російські військові літаки завдають ударів по штабах і центрах керування Вільної сирійської армії. Вони воюють з нами, а не з Daesh (ІДІЛ. -Ред.)", - сказав командир.

Нагадаємо, 1 жовтня прес-аташе президента РФ Дмитро Пєсков засумнівався в існуванні воєнізованої організації "Вільна сирійська армія" (ВСА), назвавши інформацію про неї "суперечливою". За його словами, Вільної сирійської армії, яка воює проти режиму Асада, більше немає,  бо бійці "перейшли на бік ІД".

Проте вже 9 жовтня посол Росії у Великій Британії Олександр Яковенко на зустрічі з політдиректором МЗС Великої Британії Стівеном Гассом звернувся до британської сторони з проханням допомогти у встановленні контактів з Вільною сирійською армією.

Фото: army-news.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-