Тисячі німців вийшли вимагати відставки Меркель

Тисячі німців вийшли вимагати відставки Меркель

Укрінформ
Тисячі демонстрантів вийшли на вулиці німецького Ерфурта (федеральна земля Тюрингія) з вимогою зміни політики Ангели Меркель щодо біженців і її відставки.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Це найбільший захід з усіх, які колись проводилися рухом AfD (“Альтернатива для Німеччини” – ред), він зібрав близько 8 тисяч осіб», - поінформували в місцевій поліції.

Демонстранти запропонували канцлеру Меркель «пошукати собі інший народ», вимагали контролю на кордонах Шенгена, а також висловили свою підтримку діям угорського прем'єра Віктора Орбана.

За традицією в місті пройшла і антидемонстрація, участь в якій взяли вдесятеро менше людей. Агресивно настроєні праві консерватори пустили в хід каміння і петарди.

Керівники руху AfD останнім часом проводять свої акції по середах. Як вже повідомляло агентство, попередня така акція пройшла в Ерфурті тиждень тому, зібравши 5 тисяч симпатиків. Тоді вперше пролунали гасла «Іноземці, геть!».

Влада ФРН підрахувала, що цього року в країну може прибути від одного до півтора мільйона прохачів притулку. Проти цього виступають різні сили, у тому числі рух  "Патріотичні європейці проти ісламізації Заходу" (Pegida).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-