Молдова: Анексія Криму і агресія на Донбасі - прямий виклик миру і безпеці

Молдова: Анексія Криму і агресія на Донбасі - прямий виклик миру і безпеці

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Валеріу Стрелець вважає анексію Російською Федерацією Криму і подальшу збройну агресію у східних регіонах України кричущим порушенням міжнародного права і прямим викликом міжнародному миру і безпеці.

Про це він заявив під час виступу на Генеральній асамблеї ООН, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Анексія Російською Федерацією Кримського півострова - кричуще порушення міжнародного права, а наступний збройний конфлікт у східних регіонах України став прямим викликом міжнародному миру і безпеці», - заявив Стрілець.

За його словами, «Молдова виступає за якнайшвидше мирне врегулювання ситуації у східних регіонах України в суворій відповідності з Мінськими домовленостями і при беззастережному дотриманні суверенітету і територіальної цілісності України».

«Є одна проста істина, яка свідчить: чим довше конфлікт триває, тим складніше знайти шляхи для його врегулювання», - зазначив прем'єр.

Торкнувшись питання Придністровського врегулювання, Стрілець особливо підкреслив, що Молдова наполягає на виведення російських збройних сил і озброєнь з її території (частини 14-ї російської армії і склади з боєприпасами розквартировані на території Придністровського регіону - ред) і виступає за заміну військового контингенту миротворчих сил на Дністрі міжнародною місією цивільних спостерігачів під егідою міжнародних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-