Штати готуються до проведення рятувальних операцій в Сирії та Іраку

Штати готуються до проведення рятувальних операцій в Сирії та Іраку

Укрінформ
Сполучені Штати почали підготовку до проведення пошуково-рятувальних операцій на території Сирії та Іраку. У вівторок на військову базу в Туреччині були перекинуті близько 300 американських військовослужбовців і транспортний літак С-130.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"За словами представників Пентагону, на військово-повітряній базі Діярбакир, що знаходиться на південному сході Туреччини поблизу кордону з Сирією, будуть зосереджені кілька пошуково-рятувальних вертольотів HH-60 і військово-транспортних літаків С-130, пристосованих для ведення рятувальних операцій", - йдеться в повідомленні.

Як сказав глава Європейського командування збройних сил США генерал Філіп Брідлав, цей підрозділ "допоможе нам більш ефективно проводити операції з порятунку наших партнерів по коаліції, якщо їм буде потрібно така допомога в Іраку або Сирії".

Ведення пошуково-рятувальних операцій в Іраку і Сирії з території Туреччини стало можливим в результаті підписання американо-турецької угоди на початку нинішнього року. Згідно з цією домовленістю, США отримали санкцію на використання бойових літаків, що знаходяться на військово-повітряній базі Інджірлік для нанесення повітряних ударів по позиціях ІГІЛ та інших радикальних ісламістських груп в Іраку і Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-