До пошуків

До пошуків "золотого потягу" долучили польську армію

Укрінформ
Підрозділи польської армії залучено до прочісування території в місці, де може знаходитися так званий золотий потяг Третього рейху. Район імовірного перебування знахідки поблизу міста Валбжих Нижньосілезького воєводства (південний захід Польщі) на цьому тижні перевірять сапери, а також спеціалісти з хімічного та радіаційного захисту. 

Про це в понеділок під час прес-конференції у Валбжиху заявив воєвода Нижньосілезького воєводства Томаш Смоляж, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Територія потенційної знахідки буде перевірена в інженерному, радіаційному та хімічному аспектах. Перевірка має на меті виключити, що на цій території на глибині до одного метра є небезпечні матеріали для жителів Валбжиха й інших осіб", - заявив Смоляж.

Перевірка території армійськими підрозділами розпочалася в понеділок і має завершитися в суботу. Після цього військовослужбовці подадуть звіт, завдяки якому оцінюватиметься ситуація і можлива реальна загроза для подальших пошуків на цій території. 

Нагадаємо, наприкінці серпня у Нижньосілезькому воєводстві за участю представників міністерств культури, національної оборони, держмайна та фінансів Польщі створено кризовий штаб у справі броньованого "золотого потяга" гітлерівців.

На початку серпня з'явилися повідомлення про те, що двоє шукачів скарбів виявили німецький броньований потяг часів Другої світової війни. Їхній адвокат Ярослав Хмілевський назвав дуже правдоподібними надані докази.

У роки Другої світової війни нацисти побудували між Вроцлавом і Валбжихом мережу підземних тунелів. Там же була створена система бункерів для захисту керівництва Третього рейху від нальотів авіації союзників. Тунелі вже давно притягають шукачів скарбів. Саме у цих місцях, як стверджувалося, може знаходитися зниклий наприкінці війни нацистський бронепоїзд, завантажений золотом і награбованими коштовностями. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-