Канада спростить прийом біженців

Канада спростить прийом біженців

Укрінформ
Канада обіцяє прискорити процес оформлення статусу біженця сирійцям та до кінця року видати їм «тисячі нових віз».

Про це заявив міністр громадянства та імміграції Канади Кріс Александер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми рухатимемося швидко, але відповідально – безпекова перевірка залишатиметься головним пріоритетом», - сказав Александер.

За його словами, вимушені переселенці із Сирії більше не муситимуть доводити свій статус у агентстві ООН з питань біженців, оскільки влада Канади самостійно присвоюватиме такий статус. Це рішення спричинено тривалими затримками з боку ООН розгляду заяв від потенційних біженців. В ООН їх пояснюють безпрецедентним напливом звернень.

Канада також відрядить за кордон більше дипломатів та подвоїть кількість службовців, відповідальних за розгляд заяв на спонсорство. Окрім того, в країні буде призначено спеціального координатора з питань сирійських та іракських біженців.

Александер підкреслив, що уряд «пришвидшує втілення своїх обіцянок» щодо прийому біженців, але не збільшує їх заплановану кількість. «На ці цілі протягом двох років буде виділено 25 мільйонів доларів», - наголосив міністр.

Таким чином, розрахований на три роки план із прийому біженців Канада планує виконати за 15 місяців. «Ми уважно вивчали наші можливості. Ми ретельно розробили усі уроки та процедури, аби убезпечити Канаду та її громадян. І в результаті ми значно пришвидшили наш план, аби прийняти 10 тисяч сирійських біженців вже до вересня 2016 року», - підсумував він.

Читайте також: США обіцяють прийняти 100 тисяч біженців

Як відомо, нинішній уряд Канади потрапив під шквал критики від опозиційних партій за нібито недостатні зусилля у допомозі сирійським біженцям. Прем'єр-міністр країни Стівен Харпер проанонсував виділення 100 млн додаткової допомоги вимушеним переселенцям та пообіцяв прийняти понад 20 тисяч біженців до 2019 року. Втім, опозиції ці кроки видаються недостатніми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-