Французькі фермери перекрили тракторами рух до Парижа

Французькі фермери перекрили тракторами рух до Парижа

Укрінформ
Французькі фермери сьогодні зранку тисячею тракторів заблокували рух до Парижа. Таким чином вони протестують проти низьких закупівельних цін на їхню продукцію та вимагають допомоги уряду.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

У  планах фермерів дістатися столичної площі Націй. Після цього представники протестувальників планують відвідати Національні збори та зустрітися з прем'єр-міністром Франції Мануелем Вальсом.

Страйк організували Федерація селянських союзів та Національна федерація профспілок фермерів Франції, які вимагають реформ у сільському господарстві та підтримки уряду для господарств, що опинилися на межі закриття.

За даними префектури Парижа, фермери мобілізували 1038 тракторів, 49 автобусів і 50 легкових автомобілів. Усього в акції протесту беруть участь близько 5 тис. фермерів. Вони виступають під гаслами на кшталт «Селянський гнів піднімається в Парижі», «Бюрократія вбиває робочі місця», «Наш бізнес має свою вартість» та інші.

Читайте також: Болгарські фермери перекрили дороги і спалили тюки з тютюном

Нагадаємо, що у липні та серпні у північних містах Франції вже відбувалися протести фермерів через низькі закупівельні ціни на продукцію. Тоді кілька сотень фермерів блокували автошляхи, супермаркети та в'їзди у міста. Після чого уряд представив план допомоги агропромисловому комплексу країни у розмірі 600 млн євро, який також передбачає залучення ще близько 1 млд євро дотацій на потреби фермерських господарств та переробних підприємств. Але ця програма не задовольнила протестувальників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-