Саудівська авіація розбомбила порт у Йемені

Укрінформ
Авіація очолюваної Саудівською Аравією коаліції завдала ударів по єменському порту Ходейра на Червоному морі.

Про це пише Reuters.

“Офіційні представники розповіли, що атаки зруйнували підйомні крани та склади головних воріт постачання допомоги для півночі країни», - зазначає Reuters.

За словами представників міжнародних благочинних організацій, гуманітарна ситуація у Ємені є однією з найгірших у світі. «Бойові дії, скорочення поставок палива та обмеження на імпорт гуманітарної допомоги вже призвели до однієї з найгірших гуманітарних ситуацій в світі. Бомбардування порту Ходейри стало крапкою. Результати останніх авіаударів відчують переважно невинні діти та родини», - сказав голова організації «Врятуймо дітей» Едвард Сантьяго.

Водночас, згідно з офіційним повідомленням, повітряні удари зруйнували чотири підйомні крани, зупинивши роботи в порту, та пошкодили склади. Втім, інформації щодо того, що саме зберігалося на складах немає.

 Бригадний генерал Ахмет Ассері, речник коаліції, наголосив, що удари по Ходейрі були спрямовані не на цивільні об’єкти, а на військову базу, де бойовики розгорнули протичовнову зброю. «Всередині знаходиться морська база. Сааме її ми вразили вночі», - сказав Ассері. Він додав, що у вівторок коаліція дозволила трьом човнам із гуманітарним вантажем зайти у порт Ходейри.

Представники міжнародних організацій раніше скаржилися, що морська блокада коаліції зупинила поставки гуманітарної допомоги в Ємен.

Своєю чергою командування коаліції звинуватило бойовиків у використанні човнів із гуманітарним вантажем для військових потреб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-