Мерія Праги визнала законним закидання Земана яйцями

Мерія Праги визнала законним закидання Земана яйцями

Укрінформ
Муніципальна влада Праги не визнала адміністративним правопорушенням дії мітингарів, які восени минулого року закидали яйцями президента Чехії Мілоша Земана.

Про це повідомляє ТАСС.

"Ознак порушення громадського порядку не виявлено. Розслідування завершено. Адміністративні санкції до громадян, які висловлювали незгоду (з президентом), застосовані не будуть", - повідомив журналістів представник столичної мерії Ондрей Йїха. Він нагадав, що раніше чеська поліція теж не побачила ніякої кримінальної складової в діях мітингарів.

Читайте також: Земан порадує Путіна лише вінком. Від параду відмовився

Нагадаємо, інцидент стався 17 листопада минулого року на празькій вулиці Альбертов під час мітингу, приуроченого до відкриття пам'ятної дошки у зв'язку з 25-річчям Оксамитової революції. У цій церемонії, окрім президента Чехії, брали участь і його колеги зі Словаччини, Німеччини, Польщі та Угорщини.

Тоді, коли Земан піднявся перед своїм виступом на сцену, публіка почала скандувати заклики про відхід президента у відставку. Потім у главу держави полетіли яйця і помідори. Президентській охороні вдалося захистити Земана від цієї атаки за допомогою розкритих парасольок.

У Празі, згідно з опитуванням чеських виборців, проживає найбільша кількість противників політичного курсу чинного президента. Вони висловлюють невдоволення як висловами Земана на підтримку Росії, так і його відмовою обговорювати з китайськими лідерами проблему дотримання у КНР прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-