Більшість американців хоче страти Царнаєва - опитування

Більшість американців хоче страти Царнаєва - опитування

Укрінформ
Більше половини американців вважає, що Джохар Царнаєв, визнаний на початку квітня судом присяжних у Бостоні винним за 30 пунктами обвинувачення, заслуговує на страту, а не довічне ув'язнення.

Такі результати опитування, проведеного телеканалом CNN спільно з компанією ORC, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Загалом 53% американців кажуть, що його потрібно стратити, в той час як 45% вважають, що він має провести залишок свого життя у в'язниці", - зазначається в повідомленні.

Причому за більш жорстоке покарання виступають жителі північного сходу США, де сталися вибухи. У цьому регіоні 58% респондентів висловилися за страту і 38% - за довічний термін. В іншій частині США опитування показало 52% та 47% відповідно.

Читайте також: Царнаєва можуть стратити

Як повідомляв Укрінформ, 8 квітня журі присяжних в Бостоні оголосило обвинувальний вирок Джохару Царнаєву в справі про теракт під час Бостонського марафону у 2013 році. Царнаєв визнаний винним, зокрема, в застосуванні зброї масового ураження проти фізичних осіб, що мало смертельні наслідки.

Тим часом у вівторок, 21 квітня, суд розпочне етап слухань щодо визначення покарання підривника на Бостонському марафоні, під час якого обиратиме між смертною карою та довічним ув'язненням.

Нагадаємо, 15 квітня 2013 року під час Бостонського марафону сталися два вибухи, внаслідок чого 3 людини загинули та 264 отримали поранення. Слідство довело, що організаторами теракту були Тамерлан Царнаєв, який загинув під час спроби затримання, та його молодший брат Джохар Царнаєв. 19-річному чеченцю, уродженцю Киргизії, який більше десяти років проживав у Росії, були висунуті 30 звинувачень, 17 з яких загрожували стратою. Остаточний вирок буде оголошений найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-