На Вінниччині узимку підгодовуватимуть червонокнижних зубрів

Червонокнижних зубрів підгодовуватимуть коштом обласного бюджету, щоб зберегти ареал популяції зубра та уникнути наслідків їхніх самостійних пошуків їжі.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Вінницької обласної ради В'ячеслав Соколовий, передає Укрінформ.

«З обласного фонду охорони навколишнього природного середовища спрямовано 300 тис. грн на створення кормової бази для цих червонокнижних тварин», - написав Соколовий.

За його словами, кошти на підгодівлю зубрів виділено у зв'язку з тим, що взимку в пошуках їжі стадо може заподіяти чималих збитків. Позаяк тварини обгризають кору з дерев, з’їдають молоді саджанці, а також витоптують посіви на городах та полях.

Щоб зберегти ареал популяції зубра та уникнути наслідків їхніх самостійних пошуків їжі, потрібно облаштувати спеціальні годівниці з сіном, сіллю, кормовими буряками. І, відповідно, заготувати все необхідне для підгодівлі.

Читайте також: На Закарпатті встановили бет-бокси для кажанів

На Вінниччині популяція зубрів - найчисельніша в Україні, вона налічує 101 особину біловезько-кавказької генетичної лінії. Ці тварини мешкають у лісових угіддях ДП «Хмільницький лісгосп» на території Хмільницького району.

Фото: В'ячеслав Соколовий, Фейсбук