Модні доми Saint Laurent і Brioni відмовляться від використання натурального хутра

Модні доми Saint Laurent і Brioni не використовуватимуть натуральне хутро під час підготовки осінніх колекцій 2022 року.

Про це оголосив глава французької групи Kering, якій належать ці бренди, мільярдер Франсуа-Анрі Піно, повідомляє Укрінформ з посиланням на RFI.

«Настав час зробити ще один крок, відмовившись від використання хутра в усіх наших колекціях. Світ змінився, наші клієнти змінилися, й індустрія розкоші, звичайно, має до цього пристосуватися», - заявив Піно.

У групі Kering першим про відмову від натурального хутра восени 2017 року оголосив бренд Gucci. За ним пішли й інші марки холдингу: Balenciaga, Bottega Veneta і Alexander McQueen. Модні доми Saint Laurent і Brioni залишалися останніми, хто ще використовував хутро тварин у своїх колекціях.

10 березня цього року зоозахисники з організації Peta провели маніфестацію перед бутиком Saint Laurent на авеню Монтень, у «золотому трикутнику» французької столиці. Вони вимагали від модного дому відмовитися від хутра тварин. Приводом до акції стала полеміка навколо реклами бренду, в якій Кейт Мосс позувала в лисячій шубі. НКО Peta запустила петицію з вимогою до Saint Laurent і Brioni припинити використовувати хутро в колекціях, як це вже зробили десятки знаменитих модних домів.

France-Presse зазначає, що рішення повністю відмовитися від хутра для групи Kering буде майже непомітним з фінансової точки зору: на продаж хутряних виробів припадає мізерно малий відсоток в обігу. Так, три роки тому будинок Gucci повідомляв, що в його 6-мільярдному річному обігу на хутряні вироби припадало від сили € 10 млн, або всього 0,16%.

Рішення групи Kering в цю п'ятницю вітали зоозахисники - НКО Peta, а також Фонд Бріжит Бардо. Організація, яку очолює актриса, закликала відмовитися від використання натурального хутра і світового лідера у виробництві предметів розкоші - групу LVMH мільярдера Бернара Арно.

Читайте також: Українські бренди вперше представлені в шоу-румі під час Тижня моди у Нью-Йорку

У LVMH хутряні вироби першим виключив з ужитку модний бренд Stella McCartney. Решті марок групи - в тому числі Louis Vuitton, Givenchy, Christian Dior - керівництво «залишило можливість» продовжувати використання натурального хутра. Холдинг LVMH лише повністю виключив використання своїми модними домами хутра тварин, які стоять на межі зникнення.