Львів претендує на статус Молодіжної столиці Європи 2024

Місто Львів увійшло до фіналу конкурсу за титул Молодіжної столиці Європи 2024, фінал відбудеться в листопаді у Брюселі.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Місто Львів стало першим містом незалежної України, яке вийшло у фінал конкурсу за титул Молодіжної столиці Європи. Це досить висока честь. У нас є ще 3 конкуренти: угорський Веспрем, бельгійський Гент та молдавський Кишинів. Сьогодні ми подаємо фінальну заявку Львова на цей конкурс. Ми вже пройшли три ключові стадії змагань і попереду головна боротьба у Брюсселі», - зазначив заступник міського голови Андрій Москаленко.

Мережа молодіжних просторів «ТВОРИ!» сьогодні, 20 вересня, презентує фіналізовану заявку на конкурс «Молодіжна столиця Європи», а також відбудеться спільне надсилання аплікації на розгляд журі.

«Важливим є те, що ми вибороли статус Молодіжної столиці України. З цього й виросло наше бажання рости і ставати Молодіжною столицею Європи. Зараз ми у фіналі і це величезне для нас досягнення», – розповів Олег Малець, керівник мережі молодіжних просторів «ТВОРИ!», координатор процесу аплікування міста на конкурс МСЄ 2024.

Маленець наголосив, що у статусі Молодіжної столиці Європи 2024 Львів прагне розкрити концепцію трьох складових «Molo»: molo is individual, molo is #YouthEnvironments, molo is city. Гасло: «Molo is a new youth» відображає важливість національної ідентичності та динамічного розвитку.

В межах від 2022 до 2024 років планується впровадити 125 проєктів, з них 9 флагманських, втілити в життя не менше, ніж 9 інфокампаній. Зокрема, заявка базується на розвитку волонтерства, hard & soft skills, участі молоді, розвитку громадських організацій, нетворкінгу, рівності прав усіх містян та іншому.

Читайте також: У Львові відкрили сучасний спортивний комплекс «Боско-Арена»

Конкурс «Молодіжна столиця Європи» був заснований у 2009 році для розвитку місцевих громад та ролі молоді і молодіжної політики, сприяння міжнародному співробітництву насамперед молодіжних організацій та молоді, підвищення мобільності та співпраці молоді у Європі, обміну досвідом між країнами та містами у сфері молодіжної політики та привабливості громад для власних мешканців, бізнесу, туристів. Останні роки переможцями були: 2017 - Варна (Болгарія), 2018 – Кашкайш (Португалія), 2019 – Нови Сад (Сербія), 2020 – Амьєн (Франція).