У Мукачеві проводять відкриті групові заняття, щоб підготуватися до третьої хвилі COVID-19

Фото

У Мукачеві в міському парку проводять відкриті групові заняття, щоб підготуватися до третьої хвилі COVID-19 восени. 

Учасники групи цього та минулого року вже встигли перехворіти на коронавірус, здолали хворобу у легкій формі і хочуть навчити протистояти захворюванню інших, розповіла в коментарі кореспонденту Укрінформу громадська активістка, керівник групи Наталя Васько.

За її словами, долучатися до відкритих занять може будь-хто, не має значення вік, вага тіла чи фізичний стан. Збираються учасники занять раз на тиждень у міському парку на галявині біля дитячого майданчику, займаються щосереди вранці - до початку робочого дня. Заняття безкоштовні, єдина умова – повторювати вправи вдома на постійній основі, тоді це має ефект.

«Ця гімнастика - заняття за змішаними методиками, яким я навчалася сама протягом багатьох років і яким зараз навчаю інших людей. Це фізичні вправи, дихальні вправи, вправи на розслаблення м’язів спини, робота з внутрішніми органами тощо. Я сама біолог за фахом, десятки років вивчаю та практикую ЗСЖ, є сертифікованим інструктором з китайської гімнастики. Мені хочеться бути корисною громаді. Відтак, за моїми спостереженнями, минулого року усі гуртківці, з якими ми займаємося вже довший час, перехворіли на ковід у легкій формі і ніхто не потрапив до лікарні, тож я вирішила зробити ці заняття відкритими. Тому чекаємо, що до нас долучаться інші люди, котрі не байдужі до свого здоров'я», - каже Наталя Васько.

За її словами, нині варто готуватися до третьої хвилі ковіду, початок якої прогнозують восени.

«Відомо, що навіть перенесення хвороби раніше та щеплення - не дають резистентності до вірусу, відтак, варто готуватися вже зараз. Завдяки дослідженням медиків, маємо інформацію, що легко переносить хворобу той, у кого сильний імунітет та міцний організм. На наших заняттях ми працюємо з легенями, з диханням, проробляємо тіло від голови до п’ят, тренуємо стресостійкість. Організм повинен мати навички боротьби і бути сильним», - каже пані Наталя.

За її словами, щотижневі заняття у парку вже відвідує з десяток містян. У групі очкують, що до них долучиться більше людей.

Читайте також: 76-річний марафонець з Миколаєва розповів, чому віддає перевагу бігу

«Потрібно зрозуміти, що немає чарівного уколу чи таблетки, яка зможе врятувати від ковіду. Тож ми не маємо бути лінивими й мусимо готуватися до третьої хвилі вірусу вже тепер» - каже пані Васько.

Як повідомила Наталя Васько, заняття проводитиме протягом усього серпня та вересня, доки дозволятиме погода.

Фото надані Наталією Васько