Брюссель на період пасхальних канікул безкоштовно відкриває для студентів двері всіх музеїв

Студенти університетів Брюсселя зможуть під час Пасхальних канікул безкоштовно відвідувати всі музеї бельгійської столиці, в рамках проєкту, що покликаний допомогти організувати дозвілля молоді під час кризи коронавірусу та пов’язаних з нею обмежень.

Як повідомляє Укрінформ, про це в понеділок йдеться у публікації бельгійського видання «The Brussels Times».

«Студенти вищих навчальних закладів отримають вільний вхід до 22 музеїв у Брюсселі та навколо нього на період Пасхальних канікул, з 3 по 18 квітня, в рамках проєкту «Безкоштовні музеї для студентів». Ця акція проводиться у відповідь на ізоляцію, з якою стикаються молоді люди під час кризи (коронавірусу)», - йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання, ініціативу започаткували 7 найвідоміших музеїв Брюсселя, до яких невдовзі приєдналися ще 15 муніципальних регіональних, федеральних та приватних музеїв міста, включаючи відомі в Європі експозиції ретро-авто «АвтоСвіт», Брюссельський музей дизайну ADAM, Музей музичних інструментів та Музей Африки в передмісті столиці Тервюрен.

«Культура є важливою не лише для нашого соціального проєкту солідарності, вона є незамінною для нашого добробуту та розвитку, вона надає так необхідний кисень для студентського життя, яке було заблоковано на довгі місяці», - зауважила з цього приводу Дельфін Хоуба (Delphine Houba), член Брюссельського муніципалітету з питань культури, туризму та масових подій.

Читайте також: Хмельниччина пропонує туристичний маршрут вихідного дня

Як вже повідомлялося, з п’ятниці 26 березня та на наступні 4 тижні в Бельгії введений посилений режим обмежень у зв’язку із новим сплеском пандемії COVID-19.

В країні знову заборонено спілкування у групах понад 4 осіб, припинили діяльність всі перукарні, салони краси та інші «контактні» сфери послуг, обмежено діяльність всіх торговельних установ, за виключенням продовольчих магазинів та аптек, а в учнів шкіл та у студентів розпочалися вимушені подовжені канікули, які можуть тривати до кінця квітня.

Фото з відкритих джерел