У Німеччині вивели сорти картоплі з низьким вмістом вуглеводів

Німецькі селекціонери  розробили  картоплю з низьким вмістом вуглеводів для прибічників здорового способу життя.

Про це повідомляє Landlord, передає Укрінформ.

Компанія з виробництва картоплі Europlant Pflanzenzucht GmbH розпочала  виробництво  нового сорту картоплі, щоб підтримати тенденцію до низьковуглеводного харчування.

«Попит величезний. Люди, які цінують низьковуглеводну дієту, тепер мають альтернативу», – зазначає директор Europlant  Йорг Ренатус.

Нові сорти картоплі мають середній відносний вміст енергії як мінімум на 30% нижче, аніж у звичайній картоплі. Їх вирощують кваліфіковані фермери, сертифіковані за німецькими стандартами QS – Quality and Security. Це одна з найбільших в Європі систем контролю якості продуктів харчування від сільських виробників до роздрібної торгівлі. В  2004 році стандарт був поширений на ланцюжок поставок фруктів, овочів і, власне, картоплі.

Читайте також: На Чернігівщині селекціонери вивели сорт цибулі, яка зберігає свої якості до нового врожаю

Якщо низьковуглеводна картопля прийдеться до смаку прихильникам здорового способу життя, то виведенням таких сортів займуться основні гравці ринку.