У Грузії в День незалежності проходить марш проти закону про «іноагентів»

Відео

У Тбілісі в неділю, в День незалежності Грузії, проходить акція протесту проти закону «Про прозорість іноземного впливу».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Грузія Online.

Учасники ходи під гаслом «Завжди і всюди, Грузія я з тобою» зібралися біля філармонії у грузинській столиці і рухаються через проспект Чавчавадзе до парку Ваке. Вони вважають, що ухвалення законопроєкту про «іноагентів» віддаляє Грузію від Європи. Протестувальники символічно розгорнули прапори Грузії та Євросоюзу.

У демонстрації беруть участь студенти, викладачі, політики, представники неурядових організацій, а також представники культури та інших галузей. Через здійснення ходи автомобільний рух в місті перекритий.

Читайте також: Президентка Грузії у День незалежності заявила, що європейське майбутнє країни під загрозою

Як повідомляв Укрінформ, 14 травня парламент Грузії у третьому читанні ухвалив закон «Про прозорість іноземного впливу». Документ було ухвалено попри протести та зростання напруженості у країні.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі у суботу, ветувала цей закон. Водночас у правлячої партії «Грузинська мрія» є достатньо голосів для подолання вето. Якщо і після цього президент не підпише закон, його має підписати та оприлюднити голова парламенту.

У Конституції Грузії не вказані терміни, в які парламент має подолати вето президента. Припускають, що правляча партія «Грузинська мрія» може остаточно затвердити закон у середині червня.

Венеційська комісія Ради Європи наполегливо рекомендувала Грузії скасувати закон «Про прозорість іноземного впливу» в його нинішньому вигляді.

У п’ятницю у Тбілісі пройшов черговий багатотисячний марш проти закону про «іноагентів».

Фото: @Tabula_Media