Прем'єр Фінляндії вважає, що Росія випробовує НАТО на західному кордоні

Голова уряду Фінляндії Петтері Орпо заявив, що РФ, можливо, випробовує НАТО на своєму західному кордоні, де Москва посилила провокації щодо сусідніх країн-членів Альянсу.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у Ризі під час свого візиту до Латвії, повідомляє Bloomberg.

"Прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо заявив, що РФ "можливо випробовує" країни-члени НАТО на своєму західному кордоні за допомогою нещодавніх дій, пов'язаних з демаркацією кордонів", - йдеться у повідомленні.

Він зазначив, що "ми маємо бути добре підготовлені проти усіх видів загроз, що надходять від РФ".

"Можливо, вони нас випробовують, але ми цього ще не знаємо", – сказав Орпо, додавши, що Росія залишатиметься "найбільш значущою прямою загрозою європейській безпеці".

На його думку, існує зв'язок між усіма російськими провокаціями щодо Фінляндії, Литви та Естонії. Разом із тим він закликав "заспокоїтися та дуже уважно подивитися на те, що насправді відбувається".

Читайте також: Провокації Росії на кордонах з ЄС є неприйнятними - МЗС Франції

Нагадаємо, у четвер естонська берегова охорона заявила, що російські прикордонники вночі зняли буї, встановлені на річці Нарва, що розділяє дві країни.

Як повідомляв Укрінформ, у Берліні занепокоєні новими провокаційними кроками Росії в Балтійському регіоні та засуджують їх.

Фото: Valtioneuvosto