Азербайджан отримав контроль над чотирма селами на кордоні з Вірменією

У п’ятницю в службі заступника прем’єр-міністра Азербайджану Шахіна Мустафаєва заявили, що села Баганис Айрим, Ашаги Аскіпара, Хейримли і Гизилгаджили тепер підконтрольні Баку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АЗЕРТАДЖ.

«Сьогодні території сіл Баганис Айрим, Ашаги Аскіпара, Хейримли і Гизилгаджили Газахського району Азербайджанської Республіки взяті під контроль Державною прикордонною службою Азербайджанської Республіки», – йдеться у заяві.

Зазначається, що у результаті робіт із демілітаризації у зазначеному районі була визначена лінія кордону протяжністю 12,7 кілометра, що забезпечило повернення Азербайджану 6,5 кв. кілометрів територій, раніше контрольованих Вірменією.

У Службі національної безпеки Вірменії заявили, що беруть на себе охорону ділянок державного кордону країни протяжністю приблизно 7 кілометрів у Тавушській області, пише Armenpress.

Там додали, що охорона ділянки кордону протяжністю 5,8 кілометра у населеному пункті Кіранц до 24 липня здійснюватиметься за схемою переходу.

Читайте також: Блінкен обговорив з лідерами Вірменії та Азербайджану мирну угоду

Як повідомляв Укрінформ, 19 вересня 2023 року Міністерство оборони Азербайджану оголосило про початок антитерористичних заходів локального характеру в Карабасі.

На наступний день, 20 вересня, президент Ільхам Алієв заявив, що Азербайджан відновив свій суверенітет у Нагірному Карабасі.

19 квітня в результаті спільного засідання представників Баку та Єревана у п’ятницю було вперше оголошено про попереднє узгодження делімітації кордонів біля восьми прикордонних сіл.