Ізраїль заборонив консульству Іспанії в Єрусалимі надавати послуги палестинцям

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац заявив, що консульство Іспанії в Єрусалимі більше не надаватиме послуги палестинцям із Західного берега річки Йордан після визнання європейською країною Палестини як держави.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Times of Israel.

«Я вирішив розірвати зв’язок між місією Іспанії в Ізраїлі та палестинцями, а також заборонити іспанському консульству в Єрусалимі надавати послуги палестинцям із Західного берега», – йдеться у заяві глави ізраїльського МЗС.

Окрім цього, коментуючи слова міністра праці та економіки Іспанії Йоланди Діас про те, що «Палестина буде вільною від річки до моря», Кац сказав, що якщо вона «хоче по-справжньому зрозуміти, чого хоче радикальний іслам, їй слід дізнатися про 700 років ісламського правління в аль-Андалусі – сучасній Іспанії».

Аль-Андалус – назва, під якою була відома так звана «мусульманська Іспанія», територія Піренейського півострова за часів мусульманського володарювання в період з 711 по 1492 роки.

Читайте також: Рішення про визнання Палестини поки що не на часі - МЗС Франції

Як повідомляв Укрінформ, 22 травня, у середу, Норвегія, Ірландія та Іспанія оголосили про визнання Палестини незалежною державою.

Того ж дня міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац заявив про негайне відкликання послів в Ірландії та Норвегії для консультацій.