Білий дім прокоментував заяву британської сторони про передачу зброї з Китаю в РФ

Сполучені Штати не мають інформації щодо прямих поставок зброї з Китаю в Росію та планують уточнити цю інформацію з британською стороною.

Так прокоментував у середу заяву міністра оборони Сполученого Королівства радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У 2022 році я стояв за цією трибуною і попереджав про занепокоєння, що Китай може надати Росії пряму летальну допомогу. Ми не побачили цього у 2022 році, ми не побачили цього у 2023 році, і ми не бачили цього й досі»,- зазначив представник адміністрації Байдена під час виступу в Білому домі.

Він підкреслив, що «з нетерпінням чекає» розмови з британською стороною, щоби переконатися, «що ми маємо спільну операційну картину». Салліван зауважив, що хотів би зрозуміти, що саме мав міністр оборони Сполученого Королівства у своєму коментарі.

Водночас Салліван нагадав, що Сполучені Штати лише недавно висловлювали серйозні занепокоєння у зв’язку з тим, що Китай продовжує підживлювати російську військову машину шляхом передачі ресурсів для оборонно-промислової бази РФ.

«Це те, що нас непокоїть. Ми вжили заходів, щоби впоратися з цим разом з нашими союзниками та партнерами, і ви можете очікувати подальших дій у майбутньому»,- зауважив радник президента США.

Читайте також: Китай запровадив санкції проти 12 американських виробників зброї

Як повідомляв Укрінформ, у середу міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс заявив, що Китай вже надає або готується надати летальну допомогу Росії, яку та використовуватиме у війні проти України.