Літак Singapore Airlines здійснив екстрену посадку, один пасажир загинув і 30 поранені

У вівторок рейс авіакомпанії Singapore Airlines, який прямував з Лондона, здійснив екстрену посадку в Бангкоку через сильну турбулентність, один пасажир на борту загинув.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

На борту літака Boeing 777-300ER, який виконував рейс SQ 321, перебували 211 пасажирів та 18 членів екіпажу, йдеться у повідомленні авіакомпанії. Літак прямував до Сінгапуру, але був перенаправлений до Бангкоку і приземлився о 15:45 за місцевим часом.

Авіакомпанія зазначила, що співпрацює з владою Таїланду для надання медичної допомоги пасажирам, а також направила до Бангкока команду для надання будь-якої додаткової допомоги, яка може знадобитися.

Тайські ЗМІ повідомляли про 30 постраждалих, тоді як Singapore Airlines не уточнювала, скільки саме людей отримали поранення, пише Reuters.

Що саме стало причиною смерті на борту літака, поки що не уточнили.

Читайте також: В Індонезії літак із пасажирами аварійно сів через займання двигуна

Турбулентність є частиною польоту - однак серйозні інциденти трапляються рідко, і невелика тряска під час польоту зазвичай не викликає занепокоєння, пише видання. Іноді її можна передбачити, а пілоти зв'язуються один з одним, щоб заздалегідь попередити, - але вона також може з'явитися з нізвідки. Незважаючи на те, що це погодне явище, турбулентність може виникнути будь-де і за будь-яких умов.

Як повідомляв Укрінформ, щонайменше 50 людей зазнали травм, 12 із них були госпіталізовані після того, як рейс із Сіднея до новозеландського міста Окленд зазнав сильної турбулентності.

 Фото: Getty Images