Призначення Бєлоусова означає переведення економіки РФ на воєнні рейки - Каспаров

Ексклюзив

Призначення міністром оборони Росії Андрія Бєлоусова є свідченням вибору Путіна на користь довгострокової війни і переведення російської економіки на воєнні рейки.

Таку думку в коментарі кореспондентові Укрінформу висловив російський опозиційний політик Гаррі Каспаров.

«З точки зору історичної перспективи це чіткий сигнал, що Путін обирає продовження війни, де Україна не буде останньою зупинкою. Це остаточне переведення економіки Росії на воєнні рейки, війна стає ідеологічним і економічним фундаментом путінського режиму», - сказав Каспаров.

Він додав, що для продовження тривалої війни потрібно мобілізовувати ресурс, і робиться ставка на підвищення ефективності. Тож замість Шойгу, який був «порожнім місцем», ставлять економіста.

Каспаров порівняв Бєлоусова з міністром озброєнь і військової економіки третього рейху Альбертом Шпеєром, якого Гітлер призначив для ефективного використання економічних ресурсів на останній фазі існування рейху.

Читайте також: Держдеп - про відставку Шойгу: Путін відчайдушно не бажає припиняти війну в Україні

Як повідомлялося, у Варшаві відбулася конференції Фонду вільної Росії «Антипутінська коаліція. Умови для перемоги та ліквідації путінського режиму».

Путін раніше підписав указ про призначення міністром оборони Андрія Бєлоусова, який замінив багаторічного керівника МО Сергія Шойгу.