У МЗС Китаю назвали візит Сі Цзіньпіна до Європи «дуже успішним»

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї заявив, що результати візиту голови КНР Сі Цзіньпіна до Європи доводять зростання ролі Китаю у світі як відповідальної великої країни з потужним міжнародним впливом.

Про це Укрінформ повідомляє з посиланням на CGTN.

«Візит Сі дуже успішний. Ця поїздка зміцнила китайсько-французькі відносини, дружбу між Китаєм і Сербією та покращила китайсько-угорські зв’язки, а також посилила співпрацю між Китаєм і Європою», - сказав Ван, підсумовуючи державні візити лідера Китаю до Франції, Сербії та Угорщини.

За словами міністра, «це подорож, щоб продовжити дружбу, зміцнити взаємну довіру, зміцнити впевненість і відкрити майбутнє».

«Візит голови КНР до Європи продемонстрував, що Китай став відповідальною великою країною з потужним міжнародним впливом», - підкреслив Ван.

Читайте також: Угорщина та Китай підписали низку угод, зокрема про стратегічне партнерство

Сі та супроводжуючі його особи в суботу повернулися до Пекіна після європейського турне, що тривало з 5-го по 10 травня.

Як повідомляв Укрінформ, Сі Цзіньпін відвідав з офіційним візитом Францію, Сербію та Угорщину. Це його перший візит до Європи від часу пандемії. На переговорах з Макроном у Парижі глава КНР заявив, що Китай і Франція мають спільно просувати створення багатополярного світу та запобігти новій холодній війні.

Фото: Getty Images