КНДР планує переозброїти армію новими РСЗВ, здатними уразити весь Сеул

Північна Корея планує цьогоріч почати переозброєння своєї армії модернізованими РСЗВ калібру 240-мм із новими керованими снарядами підвищеної дальності, здатними уразити майже всю територію Сеула, де мешкає майже половина населення Південної Кореї.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє північнокорейське державне інформагентство KCNA.

«Оновлена реактивна система залпового вогню з високою мобільністю і потужністю ураження має автоматичну систему комбінованого керування вогнем і з 2024 по 2026 рік буде розгорнута в підрозділах Корейської народної армії на заміну застарілих зразків», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що в ході випробувань під керівництвом лідера Північної Кореї Кім Чен Ина було випущено вісім керованих снарядів калібру 240-мм, які уразили цілі й підтвердили «потужну руйнівну силу оновленої РСЗВ».

KCNA пише, що Кім залишився задоволеним випробуваннями і визначив «важливі завдання та орієнтири для прискорення виробництва технічно оновленої РСЗВ і керованих снарядів для неї».

КНДР має одні з найбільших у світі артилерійські війська, які розгорнуті уздовж міжкорейського кордону і найбільше зосереджені на напрямку столиці Південної Кореї Сеула. Проте нинішні артсистеми Пхеньяна «дістають» лише до передмістя південнокорейської столиці.

Про завершення розробки керованих 240-міліметрових снарядів для РСЗВ з підвищеною дальністю й точністю ураження Північна Корея заявила ще в лютому.

Читайте також: КНДР провела випробування двигуна для балістичних ракет - аналітики

Військові аналітики вважають, що завдяки новим боєприпасам до РСЗВ Пхеньян створить загрозу ураження майже всієї території столиці Південної Кореї Сеула, де мешкає майже половина населення сусідньої країни, а також не виключають, що КНДР нарощує розробку і виробництво таких снарядів, аби постачати їх у Росію для використання у війні Москви з Україною.

Як повідомляв Укрінформ, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин з нагоди відзначення в Росії свята 9 травня висловив підтримку Володимиру Путіну та побажав перемоги «в боротьбі з гегемоністською політикою імперіалістів».