США знайшли спосіб заблокувати російським військовим доступ до Starlink

Представники Міністерства оборони США, які співпрацюють з компанією SpaceX, змогли заблокувати незаконне використання російськими військовими терміналів супутникового зв'язку Starlink.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Як заявив помічник міністра з питань космічної політики Джон Пламб, якого цитує агентство, США були "активно залучені до співпраці з урядом України та компанією SpaceX для протидії незаконному використанню РФ терміналів Starlink".

"Ми успішно припинили використання терміналів військами РФ, але я впевнений, що Росія продовжить намагатися знайти способи використовувати сервіси Starlink та інші комерційні системи зв’язку", — сказав він.

Читайте також: Росіяни купують контрабандою термінали Starlink у третіх країнах – Юсов

За його словами, вдалося знайти "гарні рішення як зі Starlink, так і з Україною".

Зазначається, що термінали Starlink продовжують рекламувати для продажу у РФ на таких платформах, як сайт електронної комерції Ozon. Продавці стверджують, що підписку можна оформити на жителів європейських країн, де ліцензована ця технологія. Хоч система не працюватиме у глибині території РФ, проте буде можливість підтримувати зв'язок поблизу прикордонних регіонів, зокрема на окупованій території України.

Читайте також: Польща продовжить абонплату терміналів Starlink для України - Федоров

Як повідомляв Укрінформ, Головне управління розвідки Міністерства оборони України підтвердило збільшення використання систем супутникового зв’язку Starlink російськими загарбниками на фронті.

Власник SpaceX Ілон Маск заявив, що компанія не продала жодного термінала Starlink до РФ.

Представники Демократичної партії у Палаті представників Конгресу США розпочали розслідування щодо SpaceX у зв'язку з використанням військовими РФ супутникового інтернет-сервісу Starlink.

Фото: Getty Images